Ronald Orlemans

Persoonlijke achtergrond Geboren in 1957 in Tiel. Met Maja woon ik sinds 1990 met veel plezier in Beneden-Leeuwen. Daarvoor hebben we enkele jaren in Tiel gewoond, maar Maas & Waal bleef toch trekken. Maja en ik hebben een zoon Kasper en een dochter Nena.

Ik ben in 1978 afgestudeerd als bedrijfsinformaticus. In die tijd moest je nog uitleggen dat informatica “iets met computers was”. In mijn werkzame leven adviseer ik grote bedrijven en organisaties als ‘Gegevenskundige’. Capgemini is al ruim 30 jaar mijn werkgever. Mijn vrije tijd besteed ik met veel passie aan diverse bestuursrollen binnen de voetbalvereniging Leones. Ook was ik medeverantwoordelijk voor het opzetten en -uitvoeren van de eerste vier edities van Lauwe On Ice. Hoewel ik bestuurlijk betrokken ben bij allerlei sportieve activiteiten ben ik er zelf niet zo mee bezig. Mijn lichamelijke beweging krijg ik vooral met mijn dagelijkse “honden-uitlaat-uurtje” met Ruby. Dat doe ik overigens met veel genoegen.

Zoals gezegd woon ik bijna 30 jaar in Beneden-Leeuwen. Ik ervaar dat als een heel Brabants stukje Gelderland. Brabants vanwege de ongedwongen, gemoedelijke sfeer en de gastvrijheid. Het is ook een dorp van initiatieven en aanpakken. We hebben als dorp al zoveel mooie evenementen met succes neergezet. Het streelt me als dan wordt gezegd, “ja, zoiets lukt alleen maar in Lauwe”.

Gemeentepolitiek Mijn politieke ambities zijn erop gericht om Beneden-Leeuwen een mooie toekomst te geven. Een toekomst die we willen en die we verdienen. Onze maatschappij verandert snel en als we niets doen dan zal de toekomst ons overkomen. En dat kan er ook een zijn die we niet willen.

Natuurlijk kunnen er nog zaken binnen ons dorp en onze gemeente verbeteren, maar we doen het zeker niet slecht. We zijn financieel gezond en we kennen geen grote maatschappelijke problemen. Dat is nog geen garantie voor de toekomst. We moeten wel naar buiten blijven kijken. Naar West Maas en Waal als geheel maar zeker ook naar maatschappelijke en economische ontwikkelingen buiten onze gemeente. We onze toekomst gaan maken, uitgaande van onze pluspunten. We liggen midden in het land en zijn goed bereikbaar. Onze mensen zijn vriendelijk, gastvrij en houden van aanpakken. We hebben een prachtig dijken- en polderlandschap dat veel ruimte biedt voor wandelen, fietsen en recreëren. We hebben een goed winkelaanbod en mooie bedrijven in handel, horeca, productie en agrarische sector. Met een goede toekomstvisie en de gemeente als actieve en betrouwbare partner moet dat zeker gaan lukken.

Terug naar overzicht