FD Partij Beneden-Leeuwen maakt Tour du Lauwe

Onlangs hebben leden van de FD Partij Beneden-Leeuwen met Theo’s Treintje een rondgang gemaakt door Lauwe. Voor de eerste keer werd deze activiteit georganiseerd als alternatief voor de jaarlijkse leden BBQ. Vooraf was er een mooie route uitgestippeld door de fractie en het bestuur langs enkele belangrijke historische plaatsen in ons dorp en daarnaast locaties waar actuele (politieke) ontwikkelingen gaande zijn.

Ontwikkelingen

Uiteraard waren wethouder Rob en raadsleden Anita, Cees en Ronald hierbij aanwezig om te toelichting geven op de recente politieke ontwikkelingen. Zo werd toelichting gegeven op het project Kraanbaan, het nieuwe te realiseren zorgplein met woningen tegenover het Genoegen, het industriegebied Veesteeg-Zuid en een mogelijke extra ontsluiting voor het Leeuwse Veld via de Veesteeg. Met de realisatie van project Leeuwenkwartier en de nog te bouwen woningen in het Leeuwse Veld kwam ook de herinrichting van de Heemstraweg ter sprake. Want met de uitbreidingen van ons dorp over de Heemstraweg zijn aanpassingen van de huidige inrichting noodzakelijk zijn wij als partij van mening. Ook is er uitleg gegeven over Vraagwijzer, de uitbreiding van het IKC en de ontwikkelingen rondom de Hey-Acker. Tenslotte kwam het centrumplan aan bod, waarvan wij vinden dat er natuurlijk zo snel mogelijk een goed passend plan tot uitvoering moet komen.

Historie

Naast de politieke ontwikkelingen nam Geert van Tiem deel aan de rondrit om te vertellen over de historie van enkele historische gebouwen zoals de kerk, de molen en de oude zuivelfabriek. Met zijn jarenlange ervaring als aannemer met veel kennis van het Lauwe van vroeger en nu profileerde hij zich als een echte dorpsgids voor Lauwe. Hij deelde mooie verhalen over de functie van de gebouwen, de veranderingen, de eigenaren en de gebeurtenissen rondom deze historische locaties. Als hoogtepunt konden de leden een kijkje nemen in de oude zuivelfabriek waar pas flink is opgeruimd en gestript met als doel om in de nabije toekomst een nieuwe functie te kunnen geven aan dit beeldbepalende gebouw. Over de exacte invulling hiervan is nog geen definitief besluit maar hier horen we vast later meer.

Lewabo

Paul van Maren en Noortje Mulders waren aanwezig namens tennisvereniging Lewabo. Zij hebben uitleg gegeven over de ontwikkelingen die Lewabo in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt wat heeft geleid tot het mooie complex zoals het er nu staat. Ook het toptennis wat er gespeeld wordt kwam aanbod. Inmiddels heeft Lewabo haar de leden een combinatie van gravelbanen, (vernieuwde) indoorbanen en banen voor de snelst groeiend sport momenteel, namelijk paddel, te bieden. Een vereniging met toekomstperspectief, zeker nu deze recente ontwikkelingen een groei aan leden bewerkstelligd heeft. Ook was er ruimte om terugkoppeling te geven aan onze fractie hoe een vereniging de regelgeving en besluitvorming vanuit het gemeentelijke bestuur ervaart. Tenslotte kon er een kijkje genomen worden op het complex.

Napraten

Na de rondrit van ruim 2,5 uur was de laatste stop bij de Twee Linden waarbij onder het genot van een drankje en hapje kon worden nagepraat over het verloop van de avond en alles wat er speelt in en rondom ons dorp. Kortom een zeer geslaagde avond en op basis van de positieve reacties vanuit de leden gaan we dit in de toekomt zeker vaker organiseren. Daarbij hoort zeker ook een woord van dank aan Geert, Paul en Noortje die belangeloos een zeer positieve bijdrage hebben geleverd aan deze geslaagde avond van onze politieke.

Lid worden

Wil jij ook graag op de hoogte blijven wat er politiek speelt in Beneden-Leeuwen en in een informele sfeer jouw mening en ideeën delen met de fractie van de partij? Of wil je graag zelf politiek actief worden? Meld je dan aan als lid van FD Partij-Beneden-Leeuwen via info@fdpbl.nl, kijk op onze website www.fdpbl.nl en spreek een van onze leden aan.

Wij komen graag even buurten

FD Partij Beneden-Leeuwen komt graag even buurten om te horen wat er leeft in jouw buurt? Waarom leef jij lekker in Lauwe? Of wat zou jij graag anders willen zien? Deel het met ons! Zaterdag 22 juni tussen 10:30 en 12:30 uur zijn wij aanwezig op het dorpsplein. Inwoners zijn van harte welkom om te komen buurten met onze leden onder het genot van een bakje koffie of thee.

Terug naar overzicht