Stemmen op 14, 15 en 16 maart. Het FD WMW programma en onze speerpunten.

FD Partij Beneden-Leeuwen vormt samen met FD Dreumel, FD Maasdorpen, FD Wamel en FD Boven-Leeuwen de FD West Maas en Waal. Gezamenlijk hebben wij ons verkiezingsprogramma geschreven voor de komende raadsperiode van 2022 tot 2026.

FD West Maas en Waal verkiezingsprogramma

Het verkiezingsprogramma van FD West Maas en Waal omvat vijf verschillende thema’s waarin het hart van het programma wordt gevormd door ‘Lekker Leven’. De overige thema’s zijn Samen, Bezig, Zorgzaam en Toekomstgericht. In vier zinnen samengevat is het programma als volgt: Als FD willen we dat onze inwoners onbezorgd Lekker leven! Dat willen we Samen met elkaar. We willen Bezig kunnen zijn met dingen die we belangrijk, leuk of ontspannend vinden. We zijn Zorgzaam voor elkaar en we zijn Toekomstgericht zodat ook onze kinderen en kleinkinderen hier lekker kunnen blijven leven.

Het volledige verkiezingsprogramma kunt u lezen door te klikken op de link onderaan de pagina.

FD'ers hangen de vlag uit

De leden van de federatie dorplijsten hebben de vlag uitgehangen om hiermee de betrokkenheid bij het dorp en de gemeente te tonen die wij graag willen vertalen naar de gemeenteraad. Op 14, 15 en 16 maart kunt u namelijk stemmen voor de gemeenteraad voor de komende raadsperiode 2022-2026.

Stemmen kan op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart van 7.30 uur tot 21.00 uur op het gemeentehuis in Beneden-Leeuwen. Op woensdag 16 maart is het ook mogelijk om te stemmen in MFA de Rosmolen of de Twee linden.

Onze mensen

Voor FD Partij Beneden-Leeuwen voert de huidige wethouder Sociaal Domein Rob Reuvers de lijst aan. Op de nummer twee, drie en vier staan de huidige gemeenteraadsleden Ronald Orlemans, Cees van Dreumel, en Anita Bull- de Heus. Jan Hoefnagel, momenteel fractievolger, staat op plaats nummer vijf. Samen met de overige 43 Leeuwenaren op de kandidatenlijst die allemaal het dorp een warm hart toedragen gaan wij ervoor!

Als u meer wilt weten over de persoonlijke achtergrond en politieke motivatie van onze top 5 dan kunt u dit via onderstaande link bekijken. Op deze pagina vind u ook alle namen van de 48 kandidaten op onze kandidatenlijst. Onze partij bestaat uit een gevarieerd groep aan inwoners van Beneden-Leeuwen met ieder hun eigen achtergrond en motivatie waarom zij staan voor FD Partij Beneden-Leeuwen.

Onze mensen

Onze speerpunten voor Beneden-Leeuwen voor 2022 - 2026:

Wij hebben als FD Partij Beneden-Leeuwen enkele specifieke speerpunten voor het dorp Beneden-Leeuwen.

  • Een eigen plek voor onze jeugd. Waar ze hun energie kwijt kunnen. Waar ze veilig samen kunnen komen. Het moet een plek zijn waar ze onderling kunnen verbinden en die ze ook mee mogen kiezen en inrichten maar waar ze de buurt niet tot overlast zullen
  • Zorgen voor activiteit. We willen steun en hulp bieden aan leuke, goede, leerzame bezigheden voor jong en oud. Verenigingen, instellingen, bedrijven en evenementen kunnen rekenen op steun wanneer ze iets doen voor een beter, mooier of leuker Lauwe. Dat kan voor grote en voor kleinschalige activiteiten voor zowel ontspanning als inspanning en voor eenmalige of terugkerende.
  • Mooier en gevarieerder groen. We willen meer variatie in bloemen en planten want dat is mooier en beter. Groenonderhoud op natuurkwaliteit en minder op kosten. Dat geldt voor al onze perken en parkjes maar zeker voor De Wiel. Daar willen we snoeien, nieuwe bomen en struiken aanplanten en paden verbeteren.
  • Deelauto’s op strategische locaties. Gemakkelijk en dichtbij kunnen beschikken over (elektrische) deelauto’s, is een goed en goedkoop alternatief voor de eigen, weinig gebruikte (tweede) auto. Het is vaak goedkoper, leidt tot minder geparkeerde auto’s én het is goed voor ons milieu.
  • Het Leeuwse veld veilig verbinden met de dorpskern. Toevoegen van enkele veilige oversteekplaatsen voor met name fietsers en voetgangers. Een voetpad langs de Van Heemstraweg waar voetgangers gescheiden van fietsers kunnen wandelen, maakt deze meer tot een dorpsstraat.
  • Buurtgesprekken over onze toekomst. Koken en stoken gaat veranderen en dat kan heel ingrijpend zijn. Met buurten willen we in gesprek over kansen en over obstakels, zonder dat iets moet. Samen op zoek naar gewenste en haalbare woonsituaties.
  • Beneden Leeuwen is het centrale dorp van de gemeente. Er komen hier veel mensen vanwege de scholen, de winkels, de horeca, de verenigingen, bibliotheek, museum etc. We zijn trots op ons dorp en willen dat ook in mooiere dorpsentrees laten zien.

Wij hopen op uw stem en steun zodat wij ook de komende vier jaar uw belangen mogen vertegenwoordigen in de gemeenteraad.Terug naar overzicht