Rob Reuvers kandidaat wethouder

Beste inwoners van West Maas en Waal,

Vandaag, 10 oktober 2020, ben ik door FD Partij Beneden-Leeuwen officieel kandidaat gesteld voor wethouderschap in West Maas en Waal. Daarom wil ik me graag even nader voorstellen. Ik ben Rob Reuvers, 35 jaar, getrouwd met Sandra en vader van Rosanne en Milan. Ik woon in Beneden-Leeuwen. De gemeente West Maas en Waal is voor mij dé plek om te leven, werken, recreeëren en ontspanning te vinden. Een veelzijdige leefomgeving waar mijn wortels liggen.

Zoals u wellicht weet, zal begin volgend jaar wethouder Bert van Swam zijn taak neerleggen. Voor het overnemen van Bert’s portefeuille, ‘Sociaal Domein’, heb ik me kandidaat gesteld.

Zelf ben ik al jaren actief in het verenigingsleven van Beneden-Leeuwen. Om precies te zijn is dat bij de Dag van Leeuwen, SV- Leones en CV De Braoiers. Bij die carnavalsvereniging ben ik in 2016 als prins verkozen. Mijn leus als prins was "SAMEN IS NIET ALLEEN!" . Een leus uit mijn hart gegrepen. Dagelijks breng ik deze ook in praktijk. Ik ben een verbinder met de overtuiging dat je samen veel meer voor elkaar krijgt, dan wanneer je er alleen voor staat.

Al ruim 13 jaar werk ik bij Huisman Etech Experts. Daar ben ik projectmanager op de Maritieme afdeling, de afdeling verantwoordelijk voor het maken van elektrische installaties aan boord van luxe jachten. Daar bestuur en begeleid ik het proces van tekening tot oplevering. In mijn functie zijn proceskennis, sturend vermogen en politieke sensitiviteit cruciale kwaliteiten.

Al jaren ben ik geïnteresseerd in, en nauw betrokken bij de (lokale) politiek. Door de stap naar het wethouderschap zie ik een kans om de lokale samenleving naar een hoger niveau te tillen. Ik heb daarvoor al wat goede ideeën maar hoor er graag nog meer. Met veel respect wil ik de huidige taken van Bert van Swam overnemen. Het Sociaal Domein is een belangrijke portefeuille waar elke burger van de gemeente mee in aanraking komt. Het handelt over de Jeugdzorg, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, het onderwijs en de leefbaarheid. Ik wil hiervan de huidige kwaliteit waarborgen en waar mogelijk verder verbeteren.

In de huidige raadsperiode heb ik als fractievolger, de binnenkant van de lokale politiek in West Maas en Waal, van dichtbij meegemaakt. Ik heb daar kunnen leren en ervaren wat het vak van wethouder inhoudt en hoe je zaken voor mekaar kunt krijgen. Maatschappelijke gevoelens en inlevingsvermogen moeten gecombineerd worden met het geven van duidelijkheid. Daarin zie ik ook veel overeenkomsten met mijn werk als projectmanager. Ik zal als wethouder een luisterend oor bieden en proberen de belangen van onze lokale gemeen-schap maximaal te dienen, met duidelijkheid, begrip voor elkaar en door solidariteit.

Met vriendelijke groet, Rob Reuvers

Terug naar overzicht